14 December 2013

11 Akad nikah dan sanding dalam hari yang sama.

Hi Assalamualaikum!

Seperti yang korang sedia maklum, aku ni nikah dan sanding dalam hari yang sama. Aku sebenarnya memang nak kahwin simple-simple je. Mula-mula lagi la aku bagi idea kat parents nak nikah dan doa selamat je hihi tak nak sanding-sanding ni. Konon-konon nak macam orang putih la 100 orang je datang. Gitewww. Tapi of course la mendapat bantahan teruk dari orang-orang sekeliling. Anak perempuan sorang la, anak bongsu la.

Lagipun aku kan duduk kat Kerteh, family kat Johor. Memang susah sangat aku nak prepare apa-apa untuk wedding. Lepas tu aku tak dapat cuti lepas kahwin, aku dapat cuti 3 hari je sebelum kahwin sebab 1 Mei Hari Buruh, 2 Mei aku apply cuti, 3 Mei sebab Terengganu memang cuti hari Jumaat, 4 Mei kahwin dan sepatutnya 5 Mei tu kena masuk office dah tapi nasib baik lah time tu PRU13 jadi dapatlah rehat beberapa jam sebelum kerja balik 6 Mei. Tu yang dapat idea nak buat nikah dan sanding serentak tu, sebab aku memang tak kan sempat nak buat apa-apa kalau nikah 3 Mei. Kau tahu tak aku fitting baju nikah pun malam sebelum hari nikah tu. Sobs. 

Jadinya aku nak share tentatif masa 4 Mei tu untuk korang yang nak nikah dan sanding pada hari yang sama tapi tak tau macam mana nak plan dan takut kelam kabut.
7:30 - 9:00 am - Makeup untuk nikah. Lepas Subuh terus mandi tau.
9:15 am - Pengantin lelaki sampai rumah. Pengantin, saksi, wali setelkan borang nikah.
9:30 am - Nikah. Lepas tu ambil-ambil gambar sikit dan terus keluar rumah pergi outdoor shoot.
12:00 pm - Dah siap outdoor shoot untuk nikah, aku cuci makeup balik untuk makeup sanding pulak. Time ni rasa macam noob gila sebab aku kan tak pernah makeup, lepas tu nak cuci pun takde makeup remover, habis semua sabun aku guna nak hilangkan makeup haha.
12:30 pm - Makeup untuk sanding pulak. Macam aku tak payah tukar baju sebab guna baju yang sama, kalau korang guna baju lain tukar jela sekali. Bukan lama pun tukar baju.
2:00 pm - Rombongan pengantin lelaki sampai. Kitorang ambil gambar sikit kat pelamin lepas tu terus makan beradab. Tak ada sesi renjis merenjis sebab kitorang tak nak.
2:30 - 4:00 pm - Makan beradab dan layan tetamu. Lepas tu sambung ambil gambar dengan kawan - kawan.
4:00 pm - Pergi outdoor shoot untuk sanding pulak.
5:00 pm - Outdoor shoot selesai lalu hujan turun dengan meriahnya.

Itu sahaja. Tak ada la kelam kabut pun sebenarnya. Senang je. Tak payah fikir nak kemas rumah banyak kali. Tapi yang ni versi tak ada marhaban, baca yasin atau khatam quran la. Kalau ada yang tu susah sikit kot nak buat nikah dan sanding hari yang sama.

Hope it helps!


10 December 2013

20 Pretty Little Boutique sebagai Bella Ammara Crew

Hi Assalamualaikum!

Ni nak bagitau kat orang-orang kampung ni, sekarang Pretty Little Boutique secara rasminya dah jadi salah seorang daripada Bella Ammara Crew. Jadi kitorang boleh jual semua produk Bella Ammara secara sah. Kalau dulu kitorang cuma jual Ammara Collection #09 je, sekarang kitorang dah jual semua!

Kejap lagi pukul 12 Bella Ammara nak release Royal Collection Premium. Ada 10 pilihan warna dan berharga RM294.


Selain dari telekung, kitorang ada jual cardigan, shawl, jubah dan sejadah jugak. Semuanya ada kat blog Pretty Little Boutique. Macam yang ni Curly Cardigan Bella Ammara. RM84 setiap satu. Material : High Quality Cotton Lycra Jersey.

Material : Brocade Paisley
Price : RM144
Postage : RM6
Total : RM150

Material : High Quality Lycra
Price : RM124
Postage : RM6
Total : RM130

Price : RM124
Postage : RM6
Total : RM130

Material : High Quality Cotton SB Line Jacquard
Border : High Quality Cotton SB Line Jacquard
Price : RM154
Postage : RM6
Total : RM160

Material : High Quality Italian Valentro
Lace : Black Lace (with labuci)
Price : RM274
Postage : RM6 
Total : RM280

Material : High Quality Heavy Dull Satin
Border : High Quality Heavy Dull Satin
Price : RM124
Postage : RM6
Total : RM130

Material : High Quality Italian Tiara
Lace : Soft Lace (Black) 
Price : RM124
Postage : RM6 
Total : RM130

Material : Chiffon Aritachi
Size : 1.7M X 0.55M
Price : RM44
Postage : RM6
Total : RM50

Material : High Quality Italian Tiara
Lace : Soft Lace
Price : RM194
Postage : RM6
Total : RM200

Material : Chiffon Aritachi
Size : 1.7M X 0.55M
Price : RM29
Postage : RM6
Total : RM35

Semua cantik-cantik kan? Rasa nak borong semua untuk diri sendiri. Tapi takkan setiap kali sembahyang aku nak tukar telekung. Satu hari lima telekung haha telekungista sangat kan. Buat lelaki-lelaki kat luar sana korang boleh belikan untuk adik-beradik perempuan atau mak korang. Buat perempuan-perempuan sila paksa boyfriend or tunang korang beli untuk hantaran kahwin / tunang hehe.

Ok bye and happy shopping!


19 November 2013

2 Trip to Langkawi

Hi Assalamualaikum!

Bulan lepas aku ada melancong ke Langkawi. Ini merupakan kali ketiga aku pergi sini, mula-mula dulu masa darjah 6. Masa tu semua tempat aku pergi (Makam Mahsuri, Underwater World, etc). Kali kedua pergi sebab aku masuk Wilderness Camp kat Pulau Tuba. Masa ni pulak tak berjalan sangat sebab kena travel dari satu pulau ke pulau yang lain naik kayak.

Aku pergi sini naik AirAsia. Booking siap-siap dengan hotel guna AirAsia Go. Jimat la jugak guna AirAsia Go ni. Lepas tu departure time dia tak sama kalau booking guna AirAsia biasa, jadi boleh pilih waktu yang best-best sikit. Tidur kat Seaview Hotel, Kuah. Memang betul-betul dapat sea view punya bilik. Terbaik! Tapi yang tak terbaik nya ialah breakfast kat hotel ni tak banyak pilihan, dah la tak banyak pilihan, tak sedap pulak tu. Sorry seaview! Total price = RM735.68 for two pax. Add on seat + luggage = RM35.

Seminggu sebelum pergi aku dah booked siap-siap kereta sewa kat sini. RM120 untuk Perodua Myvi dari Selasa 3.30 petang sampai Khamis 4.30 petang. So sampai Langkawi je terus contact Dafi kereta sewa dan menuju ke hotel. Hotel kat Kuah, airport kat Cenang. Peh jauh la jugak dalam 25 minit.


Destinasi pertama aku mesti lah Dataran Lang. Sebab Seaview Hotel memang betul-betul kat Pekan Kuah dan 5 minit je nak pergi Dataran Lang ni. Dataran Lang ada apa? Ada helang je ok.


Lepas tu dah Maghrib so aku pun dah lapar sebab kitorang tak lunch sebenarnya nak lunch kat Jom Ikan Bakar yang famous kat Padang Matsirat tu tapi arrival pun dah pukul 4 memang tak ada la lauk yang tinggal. Aku makan kat kedai-kedai area Dataran ni jugak. Nama kedai tak ingat, tapi kedai nombor 2 sebelah kedai nasi lemak. Dinner untuk 2 orang = RM30 (Nasi, Tomyam Campur, Sotong Goreng Tepung, Telur Bungkus, Orange Juice dan Air Asam Boi). Murah ke mahal ek?

Disebabkan stay kat hotel area sini, so memang aku terus pergi mall2 yang ada kat sini. Aku pergi Jetty Point, Langkawi Mall dengan Kompleks HIG. Kompleks HIG tu memang dah otw ke hotel so sekali jalan jela kan. Aku rasa dulu Kuah ni hidup, tapi sekarang macam area Pantai Cenang yang ramai orang. Shopping mall kat Kuah ni pun alahai sangat membosankan. 

Esok pagi lepas breakfast kitorang terus pergi ke Pantai Cenang untuk Island Hopping. Selalunya dalam sehari ada 2 trip je iaitu pukul 9-12pm dengan 2-5pm. Kitorang sampai Cenang dah pukul 9.30am lepas tu laju-laju telefon Pak Harun (0124078370). Nasib baik Pak Harun sanggup tunggu kitorang yang lems ni. Aku rasa Pak Harun Island Hopping ni yang paling murah kot (RM25/pax) sebab yang lain ada RM30. RM45 pun ada! Tempat nak naik bot adalah sila parking kereta depan Holiday Villa lepas tu jalan depan sikit.  


Island Hopping ni diorang akan bawak kita pergi 3 pulau iaitu Pulau Dayang Bunting, Pulau Singa Besar dan Pulau Beras Basah. Macam dalam gambar atas ni boleh nampak kan bukit tu bentuk perempuan mengandung tengah baring? Boat driver akan stop kejap tengah-tengah laut ini untuk korang tengok dan ambil gambar semua.


Lepas tu dia akan turunkan kita kat Tasik Dayang Bunting selama 1 jam. Kat tasik ni boleh mandi. Tapi jaga-jaga jangan bawa beg plastik sebab ada banyak monyet yang akan rentap apa yang korang pegang. Macam aku ni yang tak pegang apa-apa pun monyet tu gigit kaki aku. Hampeh sungguh kau monyet. 

Next destination is Pulau Singa Besar yang mana dia akan stop sekejap untuk bagi helang makan. Kita tak boleh bagi ye, kita cuma boleh terpegun lantas mengambil gambar helang-helang tersebut berebut lemak, kulit dan daging ayam sahaja sekian terima kasih. Ada lah dalam 15 minit untuk tengok eagle feeding ni.


Lepas tu pergi Pulau Beras Basah pulak. Dan boleh snorkeling jugak RM10/pax kalau korang sewa dengan boat driver. Kalau sewa dengan kedai kat sini dalam RM25/pax. Kat sini pun berhenti 1 jam untuk mandi. Tapi aku ni bijak tak nak google awal-awal yang kat sini boleh mandi so aku pun pakai kemeja dengan jeans je haha kesian laki aku tak boleh mandi jugak.

Sebab kempunan semalam tak dapat makan kat Jom Ikan Bakar, hari ni kitorang pergi lagi kedai tu. Memang ramai gila orang tapi aku rasa tak berbaloi pun makan kat sini. Makanan biasa-biasa je tapi mahal gila. 2 orang makan RM15. Gila. Menyesal tak sudah.

Lepas dah kenyang kitorang menghala ke Pulau Andaman sebab nak naik Cable Car yay! Pengalaman pertama aku naik Cable Car kat Genting Highland sangat dasyat sebab time tu hujan lepas tu cable car tu 3 kali ok dia berhenti. Kalau berhenti senyap-senyap takpe, ni berhenti siap berhayun-hayun. Nak tambah effect dasyat tu lagi, guruh dan kilat memang sabung-menyabung. Phew! Masa dalam kereta otw nak pergi sini laki aku dah tegur betul ke nak naik ni, tak nampak ke tinggi gila cable car tu sampai kat awan. Tapi aku confident tinggi cakap betul-betul nak naik. Harga cable car ialah RM15/pax. FYI, cable car ni ada 3 level iaitu base, medium, extreme. Aku yang gayat ni mampu naik base level je dah ketaq macam hape. Sebab base level pun dia naik sangat-sangat tinggi. 



Ini view dari base check-point. Bukan aku yang capture sebab aku dah tak mampu nak berdiri dah haha. 


Yang ni pulak view dari base check-point ke medium check point. Scary sangat okay. Memang tak la aku nak naik kan.


Macam kenal je kan gambar ni, kat kawasan Cable Car ni ada taman berkonsepkan Nami Island kat Korea nun. Tak dapat pergi Korea pergi sini pun jadi la kan. Boleh buat modal berlagak dengan kawan-kawan.



Apa yang aku cuba nak sampai kan kat gambar atas ni ialah kalau korang pergi Jom Ikan Bakar, kat sebelah kedai tu ada kedai kecil jual Coconut Shake RM3.50. Agak mahal tapi memang sangat-sangat sedap kalah Coconut Shake kat Klebang, Melaka tu. 


So it's time to go home. Banyak jugak la duit aku habis kat sini sebab borong coklat. Siap beli satu lagi luggage kau sebab borong banyak sangat coklat. Haha.


Okay itu sahaja, kesimpulannya kalau nak jimat pergi Langkawi jangan lah borong coklat. Tetapkan pendirian dalam diri bahawasanya coklat-coklat ni kat tempat korang pun ada walaupun takde hehe bye!


19 October 2013

2 Trip to Singapore

Hi Assalamualaikum!

Hari tu aku ada pergi Singapore. Sebenarnya dah banyak kali jugak pergi sana tapi semua tak ada yang pergi sendiri, semua ikut agent je. Kali ni nak challenge diri sendiri guna public transport - bas dan mrt. Ini percutian bajet dan tak ada proper planning, kitorang main terjah ikut suka-suka hati.

Dah nama pun percutian bajet kan, kitorang stay kat Tune Hotel, Danga Bay sebab kalau Singapore semua benda double. Dari Tune Hotel kitorang pergi ke JB Sentral, sebelum naik bas tu kitorang dah convert duit dekat kedai dalam City Square. Senang je nak pergi Singapore ni sebenarnya, lagi senang sebab kitorang ada EZ-Link Card (pinjam orang hehe). So naik bas ke mrt ke semua main tap tap je.

Untuk ke Singapore mula-mula kitorang kena jalan kaki ke Bangunan Sultan Iskandar - Custom, Immigration & Quarantine (CIQ) dan lepas cek passport (ada orang jaga di laluan, just tunjuk je passport), kitorang jalan ke tempat bas. Kitorang naik bas SBS 170 ke stesen MRT Kranji, Singapore. Lepas tu bas akan berhenti kat Woodlands Checkpoint dan kitorang kena pergi ke Imegresen Singapore pulak. Kat sini macam biasa lah kena isi borang putih. Masa kat sini semua orang kalut nak isi borang, cop passport dan kejar bas. Kitorang je relax sebab tak payah risau tertinggal bas, boleh naik bas lain sebab bas SBS 170 ni ada banyak.

Pastu kitorang turun kat MRT Kranji Station, sebelum tu topup dulu EZ-Link Card $10. Okay sekarang dah sampai Singapore mula-mula kitorang pergi Orchad Road. Tempat shopping uolss tapi mampu cuci mata jela semua harga ribu ribu je kat sini.

Lepas tu kitorang pergi Little India dan Bugis Street. Yang ni pun kitorang main tibai je jalan sana sini masuk lorong sana sini. Kitorang pergi Little India sebab nak sembahyang jumaat. Kat sini khutbah dia cakap tamil huhu lepas tu aku tunggu kat luar masjid ada la mat dengan minah saleh cakap cakap 'they are praying, they must pray on Friday' lepas tu kawan dia cakap 'so they only pray on Friday?' sambil gelak-gelak. Apakah?

Sebenarnya tujuan utama kitorang pergi Singapore adalah nak tengok singa keluar air tapi kitorang dah hilang arah tujuan. Orang cakap malu bertanya sesat jalan, so kitorang pun tanya lah sorang pakcik ni sekali dia cakap dia pun tengah sesat lololol marilah sesat secara berjemaah. Tapi pakcik ni baik sebab dia bagi kitorang map Singapore.

Akhirnya berpandukan map kitorang sampai jugak kat kawasan singa keluar air, tapi tak tau lah kitorang salah turun stesen ke apa kitorang kena jalan jauh gila nak pergi sini. On the way nak ke sini ada satu hotel tau, Fullerton Hotel. Kalau korang sampai sini mesti terpegun tengok yang duduk sini semua kereta mewah. Ferrari memang banyak gila lah, audi, bmw semua.


Nak pergi kat singa keluar air kena menapak banyak sikit pusing sana sini.




Ini Marina Bay. Bercita-cita nak naik SkyPark atas tu tapi dah tak larat nak jalan ke sana. Sebab kitorang tak lunch (tak jumpa halal food) dan bumi singapura tersangat lah panas. Next time nak pergi sini nak naik SkyPark je ($20).


Yang bentuk macam durian tu Esplanade dan ada Singapore Flyer. Semuanya mampu tengok dari jauh je hehe.

Kemudian kitorang balik semula ke JB. Naik MRT ke Kranji lepas tu turun untuk naik bas SBS 170 ke JB Sentral. Fuhhhh penat!

Total perbelanjaan untuk ke Singapore;
1. EZ-Link Reload - $20 untuk 2 kad
2. Air tin kelapa -$4

Itu sahaja haha kbai!


13 October 2013

2 Trip to French-themed Resort, Bukit Tinggi

Hi Assalamualaikum!

Memandangkan aku berkahwin dengan orang yang kerja oversea (oversea sangat padehal Laut China Selatan) je pun dan ada kat rumah 2 minggu je sebulan, jadi setiap kali dia cuti mesti aku request jalan-jalan. So last week kami ke Kerteh ku tersayang lepas tu menghala ke Kuala Lumpur.

Maka sampailah kami ke Bukit Tinggi, nak naik sini jalan dia punya la OMG nak termuntah aku sebab berpusing-pusing nasib tak nampak gaung kalau tak memang gayat la kan. 


Welcome to Colmar Tropicale people! Hotel ni bertemakan satu kampung dekat France iaitu Colmar, kalau masuk dalam tu memang feeling oversea sangat cuma tak sejuk je. Aku expect Bukit Tinggi ni sejuk macam kat Genting but sadly no. Kecewa.






Decoration and design dalam bilik memang sangat cantik. Pulak tu perabot dia semua putih memang sangat menenangkan dan sedap mata memandang. Banyak gambar time malam je sebab sampai dah petang lepas tu hujan pulak so nak jalan-jalan pun tak best. Kalau korang stay kat sini korang akan dapat free pass ke Japanese Village dengan Botanical Garden.


Ini view dari tower. Ketaq lutut beb nak panjat tower ni, ada lift tapi tak boleh guna so kena la menapak nak naik atas, dah la baru lepas breakfast memang mengah la!




Yang ni view masa turun dari Japanese Village. Kalau nak pergi sini kena naik shuttle yang hotel dah sediakan. Ingatkan bila dah turun tu terus sampai, sekali kena naik bukit lagi baru sampai atas. Kat Japanese Village korang boleh sewa kimono dan baju samurai untuk lelaki tapi kena bayar RM20. Sebenarnya dekat atas ni dah tak ada apa-apa sangat dah, ikan-ikai koi pun macam sedih je tengok. Huhu.

Ada banyak lagi aktiviti boleh buat dekat Bukit Tinggi ni. Ada rock climbing, paintball dan macam-macam lagi. Oh ya nak bagitau ni makanan dan minuman kat sini super mahal. 100 plus RM3.90, air tin soya RM6. Dinasihatkan bawa bekalan air sendiri dari rumah kalau nak jimat. Bagi aku tempat ni biasa-biasa je. Not recommended untuk bawa family bercuti sebab tak ada apa yang menarik. Kalau saja-saja nak jalan okay la.


Okay see you in the next post!


12 September 2013

194 Tips : Majlis Kahwin Sederhana

Hi Assalamualaikum!

Hari ni aku nak bagi tips wedding preparation yang sederhana. Sesuai diguna pakai untuk bakal pengantin yang nak jimat or dengan kata lain kedekut macam aku. Wedding aku simple je, semua benda simple.

Wedding Quotation boleh download di link ni --->>> http://bit.ly/nadiahelena

1. Majlis 2 dalam 1 
Ini adalah cara yang paling senang sekali nak jimat; iaitu buat majlis nikah dan bersanding pada hari yang sama. Contohnya macam aku nikah pagi, petangnya terus majlis sanding. Kat sini dah nampak dah korang akan jimat masa - tetamu, jiran tetangga, saudara mara tak perlu berulang alik untuk majlis yang berlainan, jimat tenaga - ahli rewang tak perlu kemas banyak kali, jimat baju - sebab baju nikah dan sanding aku adalah baju yang sama, jimat duit - sebab guna satu baju je hehe.


2. DIY - Hantaran, Hand Bouquet


Buat hantaran dan hand bouquet sendiri. Ala tak susah mana pun sebenarnya buat hantaran tu, cuma nak dengan tak nak je. Hand bouquet lagi la senang sangat-sangat. Sebab kos untuk buat satu hantaran selalunya ~ RM100, hand bouquet pun boleh tahan mahal juga. And disebabkan bunga-bunga mati untuk hias hantaran pun mahal, aku guna crepe paper je untuk buat sendiri. Tak tahu macam mana nak buat? Tanya Google. Memang sangat - sangat menjimatkan sebab satu gulung crepe paper cuma RM5 dan dawai putih cuma RM1.20 dan korang boleh dapat 50 kuntum bunga. 


Bunga untuk hand bouquet ni aku guna bunga span, sejambak ada 10 kuntum bunga ros saiz kecil berharga RM10. Aku beli 2 jambak, lepas tu holder dia tu aku guna batang crepe paper. Riben plastik oren dan putih berharga RM1 untuk setiap satu, kain untuk balut holder tu kain lebih untuk balut gabus hantaran. Bunga span ni cantik tau sebab memang nampak macam bunga hidup.


3. Kad Kahwin / Bunting
Kad kahwin kami pula berharga RM0.30 sekeping sebab kami pilih kad yang betul - betul sekeping je. Yang ni bagi aku kalau buat kad mahal - mahal sangat la tak berbaloi sebab ke tong sampah jua perginya. Lepas tu korang paksa la tokey kedai bagi korang free bunting, satu bunting je pun dah okay sebab kalau buat bunting tu kos dalam puluh - puluh ringgit juga tau. 


Bunting ni aku design sendiri, then bagi kat kedai kad tadi tu untuk diorang print. Simple sangat bunting ni sampai ramai complain kenapa tak ada gambar. Well, kami laki bini tak berkenan kot dengan bunting yang ada gambar sendiri. Eh kami punya majlis kami punya suka ah!


4. Kanopi / Dewan
Mula - mula nak buat event kat dewan sebab tak nak sepahkan rumah, last - last buat kat rumah jugak sebab dewan penuh. Kat tempat aku satu kanopi dalam RM220 siap kain hiasan, meja dan kerusi. Atas meja pun kosong je sebab nak jimat hehe cuma ada kerepek, kek span dan sebagainya haha.


5. Makanan
Cara nak jimatkan kos untuk makanan - rewang! Yang ni aku tak pasti sangat kos nya berapa sebab family yang uruskan cuma yang aku tau boleh jimat dalam RM2000 dari harga catering. Duduk rumah taman / kampung mesti ada geng kendarat / rewang kan? Apa lagi guna la khidmat mereka sebaik mungkin.


6. Cake
Macam mana nak cake yang cantik tapi murah? Macam ni, bagi design kek yang korang berkenan kat baker, lepas tu cakap nak nak sebiji sejiban macam tu tapi tak nak fondant. Taraaa! dapat la kek seperti hotel bintang lima tapi harga kaki lima.


Kek aku diinspirasikan dari kek Anggerik Weddings ni. Kek ni cantik gila nak menangis tengok. Aku bagi design ni la kat baker tu, cakap nak kek macam ni tapi guna buttercream lepas tu susun bertingkek - tingkek macam dalam gambar bawah sebelah kanan. Hasil dia jadi la begini, total harga - RM180 untuk sebiji kek dan 30 biji cupcakes.


7. Baju dan pelamin
Nak tahu tak jumlah harga pelamin + sepasang baju (kain beli sendiri) + veil + shawl + tirai + hiasan dan kain makan berdamai = RM1400 sahaja sekian terima kasih. Hehe macam mana aku boleh dapat murah cenggini ek?

Sebab pelamin dan baju aku simple sangat. Idea dicuri dari sini,

Ni bukan aku ye.
Baju kurung modern + lace + beads + shawl + veil aku berharga RM200. Dah macam harga baju raya je kan haha baju aku tu tak nampak macam baju pengantin pun, baju tetamu lagi vogue kot. Nak beli sampin macam ni juga mula - mula sekali akak kat Jakel bagitau harga dia terus cancel. RM1800 KAU SAMPIN JE KOT! So kami beli sampin biasa biasa je harga mampu milik. Upah jahit baju melayu lelaki RM100.


Rasanya itu jela penjimatan yang berjaya aku lakukan sepanjang majlis hari tu. Memang jimat sampai aku ada dalam RM3000 baki duit hantaran. Bagi aku kalau korang ada duit banyak sampai dah tak tau nak buat apa korang boleh la buat majlis macam dalam Raikan Cinta tu, tapi kalau sampai buat loan semata-mata nak majlis grand lupakan jela. Sebab lepas kahwin lagi banyak benda nak fikir - nak masuh rumah baru, barang - barang dalam rumah etc etc.


Thank you for reading this entry and see you in the next post!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...