12 September 2013

193 Tips : Majlis Kahwin Sederhana

Hi Assalamualaikum!

Hari ni aku nak bagi tips wedding preparation yang sederhana. Sesuai diguna pakai untuk bakal pengantin yang nak jimat or dengan kata lain kedekut macam aku. Wedding aku simple je, semua benda simple.

Wedding Quotation boleh download di link ni --->>> http://bit.ly/nadiahelena

1. Majlis 2 dalam 1 
Ini adalah cara yang paling senang sekali nak jimat; iaitu buat majlis nikah dan bersanding pada hari yang sama. Contohnya macam aku nikah pagi, petangnya terus majlis sanding. Kat sini dah nampak dah korang akan jimat masa - tetamu, jiran tetangga, saudara mara tak perlu berulang alik untuk majlis yang berlainan, jimat tenaga - ahli rewang tak perlu kemas banyak kali, jimat baju - sebab baju nikah dan sanding aku adalah baju yang sama, jimat duit - sebab guna satu baju je hehe.


2. DIY - Hantaran, Hand Bouquet


Buat hantaran dan hand bouquet sendiri. Ala tak susah mana pun sebenarnya buat hantaran tu, cuma nak dengan tak nak je. Hand bouquet lagi la senang sangat-sangat. Sebab kos untuk buat satu hantaran selalunya ~ RM100, hand bouquet pun boleh tahan mahal juga. And disebabkan bunga-bunga mati untuk hias hantaran pun mahal, aku guna crepe paper je untuk buat sendiri. Tak tahu macam mana nak buat? Tanya Google. Memang sangat - sangat menjimatkan sebab satu gulung crepe paper cuma RM5 dan dawai putih cuma RM1.20 dan korang boleh dapat 50 kuntum bunga. 


Bunga untuk hand bouquet ni aku guna bunga span, sejambak ada 10 kuntum bunga ros saiz kecil berharga RM10. Aku beli 2 jambak, lepas tu holder dia tu aku guna batang crepe paper. Riben plastik oren dan putih berharga RM1 untuk setiap satu, kain untuk balut holder tu kain lebih untuk balut gabus hantaran. Bunga span ni cantik tau sebab memang nampak macam bunga hidup.


3. Kad Kahwin / Bunting
Kad kahwin kami pula berharga RM0.30 sekeping sebab kami pilih kad yang betul - betul sekeping je. Yang ni bagi aku kalau buat kad mahal - mahal sangat la tak berbaloi sebab ke tong sampah jua perginya. Lepas tu korang paksa la tokey kedai bagi korang free bunting, satu bunting je pun dah okay sebab kalau buat bunting tu kos dalam puluh - puluh ringgit juga tau. 


Bunting ni aku design sendiri, then bagi kat kedai kad tadi tu untuk diorang print. Simple sangat bunting ni sampai ramai complain kenapa tak ada gambar. Well, kami laki bini tak berkenan kot dengan bunting yang ada gambar sendiri. Eh kami punya majlis kami punya suka ah!


4. Kanopi / Dewan
Mula - mula nak buat event kat dewan sebab tak nak sepahkan rumah, last - last buat kat rumah jugak sebab dewan penuh. Kat tempat aku satu kanopi dalam RM220 siap kain hiasan, meja dan kerusi. Atas meja pun kosong je sebab nak jimat hehe cuma ada kerepek, kek span dan sebagainya haha.


5. Makanan
Cara nak jimatkan kos untuk makanan - rewang! Yang ni aku tak pasti sangat kos nya berapa sebab family yang uruskan cuma yang aku tau boleh jimat dalam RM2000 dari harga catering. Duduk rumah taman / kampung mesti ada geng kendarat / rewang kan? Apa lagi guna la khidmat mereka sebaik mungkin.


6. Cake
Macam mana nak cake yang cantik tapi murah? Macam ni, bagi design kek yang korang berkenan kat baker, lepas tu cakap nak nak sebiji sejiban macam tu tapi tak nak fondant. Taraaa! dapat la kek seperti hotel bintang lima tapi harga kaki lima.


Kek aku diinspirasikan dari kek Anggerik Weddings ni. Kek ni cantik gila nak menangis tengok. Aku bagi design ni la kat baker tu, cakap nak kek macam ni tapi guna buttercream lepas tu susun bertingkek - tingkek macam dalam gambar bawah sebelah kanan. Hasil dia jadi la begini, total harga - RM180 untuk sebiji kek dan 30 biji cupcakes.


7. Baju dan pelamin
Nak tahu tak jumlah harga pelamin + sepasang baju (kain beli sendiri) + veil + shawl + tirai + hiasan dan kain makan berdamai = RM1400 sahaja sekian terima kasih. Hehe macam mana aku boleh dapat murah cenggini ek?

Sebab pelamin dan baju aku simple sangat. Idea dicuri dari sini,

Ni bukan aku ye.
Baju kurung modern + lace + beads + shawl + veil aku berharga RM200. Dah macam harga baju raya je kan haha baju aku tu tak nampak macam baju pengantin pun, baju tetamu lagi vogue kot. Nak beli sampin macam ni juga mula - mula sekali akak kat Jakel bagitau harga dia terus cancel. RM1800 KAU SAMPIN JE KOT! So kami beli sampin biasa biasa je harga mampu milik. Upah jahit baju melayu lelaki RM100.


Rasanya itu jela penjimatan yang berjaya aku lakukan sepanjang majlis hari tu. Memang jimat sampai aku ada dalam RM3000 baki duit hantaran. Bagi aku kalau korang ada duit banyak sampai dah tak tau nak buat apa korang boleh la buat majlis macam dalam Raikan Cinta tu, tapi kalau sampai buat loan semata-mata nak majlis grand lupakan jela. Sebab lepas kahwin lagi banyak benda nak fikir - nak masuh rumah baru, barang - barang dalam rumah etc etc.


Thank you for reading this entry and see you in the next post!



193 comments:

  1. wahhh, sebenarnye banyak je kan boleh jimat. thanks nadia for the tips! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai. nak jugak quotation you. email kan eh. tq!

      maizurahrazak@gmail.com

      Delete
    2. hi nadia. i nak jugak quotation you boleh? hihi

      nadiasuaid@gmail.com

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. i really like the ideas, thanks sgt sebab sharing. Terutama student mcm sy yg bakal berkahwin and n save bajet utk mjlis. !! u inspired me..huhuhu

    ReplyDelete
  3. sbnrnye aku pon berkenan kat orang atas ni punye baju kawin. lawa. mana gambar pelamin ko? sama cmni gak ke? hhehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah lebih kurang jugak tapi versi murah. Haha.

      Delete
  4. nice! i rasa lebih baik spend duit untuk honeymoon or beli barang2 rumah nanti kan. my wedding is next year and now tengah dapat tentangan hebat dari my brother tentang nikah and majlis same day -____-' stress! maybe you could share your itinerary that day? thanks!!

    ReplyDelete
  5. impress with your simplicity and moderate yet beautiful and looks luxurious :)
    berjmat membawa berkat :) kawin bkn sehari.. ye x? ;)

    ReplyDelete
  6. ii..leh emelkn quotation utk wedding u ni x?
    i nk jdkn as guideline..tqsm
    munirahzamli@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. me too...rase macam comel je,,, intanliyanaramli@gmail.com

      Delete
    2. Boleh download link mediafire kat atas tu. Tq.

      Delete
    3. i pon plsss..meez.myna@gmail.com.tq

      Delete
    4. Me too..please...ainmihad@gmail.com...baju nikah u tmpah sndr ke

      Delete
  7. hoho... serius jimat.. lau sudi ley emailkn quotation tuk wedding u ni.. i pun nak.. tuk guideline jgk.. thz lau sudi.. nunieyhusin@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk jugak..emelkan i skli...atikah_aziz88@yahoo.com

      Delete
    2. nk jugak aisyahjaafar89@gmail.com tq

      Delete
    3. ah love ya!
      nak jugak
      idamaya603@gmail.com

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. boleh emelkan pada sy jugak?? reenz_9087@yahoo.com..thanks..

      Delete
    6. Sy pn nk jugak...
      kuzadaud88@gmail.com
      Tq ye...

      Delete
    7. blh saya dapat kan quotation tu..cm da lmbt sgt kn nk mintak kt awk..tp blh x??
      noorhalizna@gmail.com
      tq in advance

      Delete
  8. Salam;D
    Bestnyaa tengok such simple and moderate wedding macam ni.
    Kalau nak jugak quotation untuk wedding ni boleh? Thanks so much in advance!

    khairun_imtiyaz@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Cek emel ya, I dah attached =)

      Delete
    2. salam..saya nak juga boleh?.. waniey_aus@yahoo.com

      Delete
    3. Salam sis...i nk jgk quotation blh?unamaira@gmail.com

      Delete
    4. Salam sis...i nk jgk quotation blh?unamaira@gmail.com

      Delete
    5. Salam sis... I nk jgk quotation blh?
      nurshafiqah2606@gmail.com

      Delete
    6. Salam sis... I nak jgak quotation bleh? Najwarahman93@gmail.com

      Delete
    7. nk jugak please ekinlokman94@gmail.com
      tq

      Delete
    8. nk jugak please ekinlokman94@gmail.com
      tq

      Delete
  9. boleh email pd sy jugak x? skrg tgh survey brg2..tq so much.. nurmaisara8@gmail.com

    ReplyDelete
  10. Kak...cantik bju akak,,,leh post gambar lebij jelas.....please...

    ReplyDelete
  11. sgt2 adore majlis u..simple but nice.. x perlu nk kuar bajet byk2..bgus sgt taw..klaw laa i jmpa blog u sblm prepare utk my wedding..hmm..btw blh share x kt mna u buat baju tu? sgt murah n cantik ok..sempat lg nk buat utk majlis bertandang nt..hehe.. thanks in advance :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I buat kat sini https://www.facebook.com/azuanwedding

      Delete
  12. Hye! Sgt adore with ur weds + "penjimatan". My big day insyaAllah nov.. Bole tak u email me ur quotation for ur event ni? Thanks in advance :) shashagurl87@gmail.com

    ReplyDelete
  13. menarik..please htr quatation u dari a smp z..ker Noorwaniehassan@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. nak tgk smua gambar kawen leh x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha tak larat nak upload semua. Sorry.

      Delete
  15. ada instagram x?nak follow

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum Puan Nadia Helena,
    Majlis awak adalah sangat adorable, hand made hantaran yang gile cute! baju yg super cantik :)
    boleh tak bantu saya dengan berkongsi quotation untuk majlis awak ni..
    thanks in advance.
    btw email saya nuradira.aaziz@gmail.com
    semoga perkahwinan awak diberkati Allah. amin :)

    ReplyDelete
  17. bgus laa jimat sangat...blh jew kn nikah sanding 1 baju...trpikir jgk....rsa nyer blh la try

    ReplyDelete
  18. bgus la jimat...nk pakai 1 baju jgk nikah and sanding...tp biasa la m.cik2 nie byk yg mmbantah..jd dh ade owg yang buat.x de la plik kn...sbnar nye lbih baik n jimat...nk quatation blh...blh jd kn guide untuk kahwin nt..emailkn ek..sahara_sarae91@yahoo.com..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. sis nadia helena, sy nak jugak quotation yg diorg mintak nie... nak kawen bulan 11 nie tapi byk sgt pengatur majlis (makcik2, akak2) pening kepala...

      Delete
    3. email saya fascinate_leo@yahoo.com

      Delete
    4. Boleh download kat sini ye semua. Saya dah bagi link Dropbox kat atas tu. https://www.dropbox.com/s/3evtp5fuj650oul/Wedding%20Quotation%20-%20Nadia%20Helena.pdf

      Delete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. jimatnya. i pun duk survey jugak ni. boleh tak nak jugak quotation harga , ni emel farahrahim88@gmail.com. thankss tau

    ReplyDelete
  21. salam. sy pom nk jugak. boleh djadikan panduan. boleh sent kt emel sy x?
    lempat48@yahoo.com

    ReplyDelete
  22. salam. sy pom nk jugak. boleh djadikan panduan. boleh sent kt emel sy x?
    lempat48@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh download link mediafire kat atas tu. Tq.

      Delete
  23. Sis... bleh x email kat sy sekali... sherrylieza@yahoo.com... thanks...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh download link mediafire kat atas tu. Tq.

      Delete
  24. akk mmg simple tapi cantik...blh antar quotation kat email saya tak...adrina2606@gmail.com

    ReplyDelete
  25. Sis, sy pon tertarikk dgn budget yg sis buat utk wedding..bole share budget sis kat sy jgk?? nonymamad@yahoo.com.. tq! :)

    ReplyDelete
  26. salam, blh email kan sy wedding quotation sis :)
    marqisun@gmail.com tq <3

    ReplyDelete
  27. salam. akak, takboleh download:( nak mintak tolong jgak ye? maaf menyusahkan akak.
    aiiniiin91@gmail.com

    ReplyDelete
  28. cantik betul baju kurung sis tu...simple yet classy :)

    ReplyDelete
  29. Walaupun simple...mmg cantik.....blh email utk sy gak quotation.... iena_2011@yahoo.com.my tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh download kat sini ye semua. http://bit.ly/1gd65hj Penat saya bagi link kat atas sekali huhu.

      Delete
  30. Sy pun nak quotation : liyanarasli@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh download kat sini ye semua --->>> http://bit.ly/1gd65hj Penat saya bagi link kat atas sekali huhu.

      Delete
  31. Salam sis , total semua belanja berape yek bajet ? Saye insyaAllah tahun ni , pening nak setel sendiri , sampai mama saye cakap pakai wedding planner , uhuuui , memang idak ler . asist me yea :) syukran .
    emelkan : prettypasta@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh download kat sini ye semua --->>> http://bit.ly/1gd65hj Penat saya bagi link kat atas sekali huhu.

      Delete
  32. nak jugakkkk...pls email me....
    adila7781@gmail.com
    tq dear... ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh download kat sini ye semua --->>> http://bit.ly/1gd65hj Penat saya bagi link kat atas sekali huhu.

      Delete
  33. mcm mn pelamin awk?DIY jugak ke pelamin tu?nt letak la pic..nk tgk...plzzzz :P

    ReplyDelete
  34. nk tnya awk ye tudung cntik..beli kt mane??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu bukan saya and tu bukan tudung saya. Kalau macam dalam gambar ni designer diorang Hariz Zakwan https://www.facebook.com/hariz.zakwan.1

      Delete
  35. slm. maaf nk tny brp yg awk abes utk mjlis yg sdrhana cm ni? ckup ke klau 10k?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. InsyaAllah cukup kalau 10k.

      Delete
  36. salam nadia..boleh sy tahu veil tempah kat mne ye dpt murah?teringin nk pkai shawl dn veil mcm dlm gmbr 2..:) boleh email x kt hudazida_89@yahoo.com..tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Errr saya tak sure. Boleh cek fb Hariz Zakwan.

      Delete
  37. Nice! Boleh tak nak mtk jugak quotation utk majlis u ni. interested
    nasriain890@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh download kat sini ye semua --->>> http://bit.ly/1gd65hj Penat saya bagi link kat atas sekali huhu.

      Delete
  38. salam.sy ngah plan utk wedding yg jimat n simple.bleh share ngak? hee.
    ni email sy chelspool_lover@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh download kat sini ye semua --->>> http://bit.ly/1gd65hj Penat saya bagi link kat atas sekali huhu.

      Delete
  39. simple lebih baik kan... like hantaran punya design. no need so many flower.

    ReplyDelete
  40. Salam nadia, tips yg sangat berguna, boleh email tak..'bieydayah@gmail.com'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh download kat sini ye semua --->>> http://bit.ly/1gd65hj Penat saya bagi link kat atas sekali huhu.

      Delete
  41. Salam nadia, tips yg sangat berguna, boleh email tak..'bieydayah@gmail.com'

    ReplyDelete
  42. Salam saudari Nadia
    Sudikah kiranya berkongsi quotation serta saranan bagi penjimatan majlis kahwin.
    Moga Allah balas budi baik saudari Nadia. InsyaAllah.
    Terima Kasih.
    Emel saya: nadiahazhar@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://www.dropbox.com/s/3evtp5fuj650oul/Wedding%20Quotation%20-%20Nadia%20Helena.pdf

      Delete
  43. nak tanya mana tempah kad kahwin tu ye? terima kasih:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Soon Seng Printing, Kluang, Johor.

      Delete
  44. :pliss eml quotation

    iza_hafiza89@yahoo.com.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh download kat sini ye semua --->>> http://bit.ly/1gd65hj Penat saya bagi link kat atas sekali huhu.

      Delete
  45. Thanks for sharing nad.. Majlis i tahun ni jgk.. Tp x prepair ape2.. So dgn idea u ni bole lah i prepair dri skrg..

    ReplyDelete
  46. saya suka la tgk.boleh share x kat emel kita syierahasra@yahoo.com tq yep.. need sgt2. :)

    ReplyDelete
  47. blh sy tau x bju yg awk pkai material apa?bli kt mna?ska wrna dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Material Chiffon. Boleh beli kat Jakel.

      Delete
  48. apa wrna yg awk pkai?dlm alas dgn apa?smua kos utk kain 2 bpa?skali lace...blh email sy x?wan_nysa91@yahoo.com

    ReplyDelete
  49. MasyaAllah awesome la kak nadia. Hiasan kat baju tu semua idea sendiri ke? Tempah or jahit sendiri? Cantik! Nanges tengok
    Do email me keyraleez_nsr@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Idea tiru dari gambar atas ni je haha bukan idea saya. Saya tempah.

      Delete
  50. Salam...sis...sgt adore dgn u punya wedding...boleh sy tahu tak kt mana sis dpt sewa tent gn harga murah mcm tu??baju tu u tempah kt mana ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Oo tu kat taman saya. Kat Kluang. Baju tu I buat kat sini https://www.facebook.com/azuanwedding

      Delete
  51. Nadia...nak..nak,.emel quotation..hi3x
    Hudarazali88@gmail.com
    Tq...puan nadia..

    ReplyDelete
  52. Murahnya kad Nadia..boleh saya tau tempah kat mana??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya buat kat Soon Seng Printing, Kluang Johor.

      Delete
  53. Assalammualaikum,

    Thank for this info sis, Simple je tapi yang penting seri pengantin tu nampak majlis jadi gah. :D

    ReplyDelete
  54. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  55. assalam boleh bg sy quotation sbb sy nk download xboleh forbidden.
    emel sy aynadys@gmail.com.
    tq in advance :)

    ReplyDelete
  56. salam sis .. boleh bagi quotation tuk wedding sis ni .. nak buat rujukan sikit .. nice input .. email saya yee qaseh_wahida05@yahoo.com .. terima kasih sis ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya x boleh emel awak, awak download kat sini --->>> http://bit.ly/nadiahelena

      Delete
  57. salam sis .. boleh bagi quotation tuk wedding sis ni .. nak buat rujukan sikit .. nice input .. email saya yee qaseh_wahida05@yahoo.com .. terima kasih sis ..

    ReplyDelete
  58. Hi sis...nice wedding...sy nak mnta quotation sis blh x..kalau x keberatan... nk wat guideline... ni email sy.. shima4641@gmail.com... tq sis.

    ReplyDelete
  59. hye cik nadia....saye pn nk jgkla quotation utk weddg tu... ruffree19@gmail.com

    ReplyDelete
  60. Setuju.....jimat banyak kalau pandai manage

    ReplyDelete
  61. Boleh emailkn kite quotation tak
    mass_yuna85@yahoo.com.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh download kat sini --->>> http://bit.ly/nadiahelena Thank you =)

      Delete
  62. Kak, TQ sbb share pengalaman akk ttg alam kenduri kendara niii.. boleh la ikut nnt.. insyaAllah soon. Hehehe 😊✌ errmmmm kak nadia, nak tnya..... mcm mana ngn goodies bag? Akk bg apa dekat tetamu? Kompang2 tu akk da amik x?

    ReplyDelete
  63. Boleh emailkn kite quotation tak
    solehha.yusof@sapurakencana.com

    ReplyDelete
  64. Assalamualaikum, hye...bole emailkan? Nk jugak jdikan inspirasi..tq atas kesudian berkongsi tips yg bermanfaat ini ;)

    norhidayahyusoff91@gmail.com

    ReplyDelete
  65. Assalamualaikum, hye...bole emailkan? Nk jugak jdikan inspirasi..tq atas kesudian berkongsi tips yg bermanfaat ini ;)

    norhidayahyusoff91@gmail.com

    ReplyDelete
  66. Assalamualaikum, hye...bole emailkan? Nk jugak jdikan inspirasi..tq atas kesudian berkongsi tips yg bermanfaat ini ;)

    norhidayahyusoff91@gmail.com

    ReplyDelete
  67. Saye nk jgak..emy_syamiza@yahoo.com

    ReplyDelete
  68. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saye nk jugak kak... tq for sharing tips :D
      syaa_5434@yahoo.com

      Delete
  69. Sye nk jugak kak... tq sbb share tips... :D

    ReplyDelete
  70. Sye nk jugak kak... tq sbb share tips... :D

    ReplyDelete
  71. Assalam..nk jgk..
    kedzgurlz89@gmail.com

    ReplyDelete
  72. Emailkn quotation plis kak..and mcmna nk pjuk fmily spya trima kta nk wat sdrhana?

    ReplyDelete
  73. Salam sis..mcm mn u buat bju nikah lace beadings n veil cume 200? Nak tauuuu pls...beadings bkn ke mhl?

    ReplyDelete
  74. Salam
    Boleh email saya quotation and tukang buat kek awak? cc.sharifah@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Ni fb tukang buat kek saya https://www.facebook.com/sarina.abdulrahim.5

      Delete
  75. lau sudi ley emailkn quotation tuk wedding u ni.. i pun nak.. tuk guideline jgk.. thz lau sudi. fienaz_assyifa@yahoo.com

    ReplyDelete
  76. Waaa...sgt jimat lah...ni yg rse nk kawen skrg jgk ni...tp calon x de la plk..haaha...boleh email x quatation dgn guideline?? Nk simpan utk future..ehhehe noorafidahahlit@gmail.com

    ReplyDelete
  77. Hi nadia. nice yet simple! congrats wak. boleh sent quotation & guideline pada saya juga? farah.phyto07@gmail.com .Moga diberkati!

    ReplyDelete
  78. Good idea and writing.
    Dan Alhamdulillah ini antara yang kami praktikkan sewaktu berkahwin bulan Mei lepas.
    Semoga barakah terkumpul dalam perkahwinan kita semua.

    ReplyDelete
  79. sangat membantu..terima kassih atas perkongsian idea.. :)

    ReplyDelete
  80. Salam, ur post sgt berguna tuk saya yg bkal kahwin next year.. leh jimat sgt.. sy n my fiance mmg sgt2 nk berjimat for our wedding.. Biar sederhana as long meriah..lau leh anta quotation pd saya for guidline yummychoco92@gmail.com . TQ so much.. May God bless u..

    ReplyDelete
  81. Assalamualaikum nadia ... nice wedding coz jimat ... leh send quotation n guideline x ? Terima kasih ye ... whiteakatsuki89@gmail.com

    ReplyDelete
  82. Assalamualaikum nadia ... nice wedding coz jimat ... leh send quotation n guideline x ? Terima kasih ye ... whiteakatsuki89@gmail.com

    ReplyDelete
  83. Sangat menarik. Bakal berkahwin bulan 9, boleh tengok quotation awak? Nak buat rujukan tq :D

    Email saya: aisyahmansor90@gmail.com

    ReplyDelete
  84. nadia buat tol tak? sbb terperasan awak org johor hehe

    ReplyDelete
  85. Assalamualaikum..cantik & sgt creative..n sgt mnjimatkan..bole x minx quotation awk sbagai rujukan??emel me..
    aquanas90@gmail.com

    ReplyDelete
  86. Suka suka suka..ak kawen x tau lg bile..tp hantaran tu.menarik..n baju pengantin pilihan ak supposed to be simple but nice..tq nadia for sharing

    ReplyDelete
  87. Suka suka suka..ak kawen x tau lg bile..tp hantaran tu.menarik..n baju pengantin pilihan ak supposed to be simple but nice..tq nadia for sharing

    ReplyDelete
  88. Hi email jugak dekat i quotation you. fyzayunos@yahoo.com ☺

    ReplyDelete
  89. Sangat membantu lagi lagi student macam saya. Boleh tak email dekat saya quotation tu tak boleh nk download. Khushika_94@yahoo.com. Tq

    ReplyDelete
  90. Sangat membantu lagi lagi student macam saya. Boleh tak email dekat saya quotation tu tak boleh nk download. Khushika_94@yahoo.com. Tq

    ReplyDelete
  91. Sangat membantu lagi lagi student macam saya. Boleh tak email dekat saya quotation tu tak boleh nk download. Khushika_94@yahoo.com. Tq

    ReplyDelete
  92. Saya dah kahwin. Tapi artikel boleh buat ingatan untuk kita bila anak dah beaar nanti.

    ReplyDelete
  93. hai. nak jugak quotation yo boleh..? Tolong mail kan eh. tq!

    sasalicious19@gmail.com

    ReplyDelete
  94. Wow, super jimat! Leh info detail kt sy x klu sudi...

    ReplyDelete
  95. So total semua berapa perbelanjaan kasar u utk wedding ni..?

    ReplyDelete
  96. Kak nadia, boleh tak tolong kongsi quotation wedding akak ni. Terima kasih :) sunanqby@gmail.com

    ReplyDelete
  97. As salam..majlis simple mcm ni biasa bajet brpa ye...?

    ReplyDelete
  98. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  99. Assalammualaikum..boleh bantu saya..?share saya budget kahwin saudari..muhammad.fezroy@gmail.com.my..

    ReplyDelete
  100. Assalammualaikum..boleh bantu saya..?share saya budget kahwin saudari..muhammad.fezroy@gmail.com.my..

    ReplyDelete
  101. Assalamualaikum.. Kak, minx jgak antarkan quotation, total smua tu kat saya. Sangat menarik!
    ilham.ideaz@gmail.com
    Terima kasih! :)

    ReplyDelete
  102. Hi sis, blh mta quotation x ? And blh tnya kat mna sis jahit bju nikah tu? Nk alamat blh? Emel leejahaime@yahoo.com

    ReplyDelete
  103. Hi sis, blh mta quotation x ? And blh tnya kat mna sis jahit bju nikah tu? Nk alamat blh? Emel leejahaime@yahoo.com

    ReplyDelete
  104. hye sis boleh mintak quotation x ?? . emailkan dekat saya , acikeyda31@gmail.com

    ReplyDelete
  105. Sis nk mnta quotation mfazilah.dtsm@gmail.com

    ReplyDelete
  106. hai sis.. boleh emailkan quotation you tak..coz im soo impressed on your management. thank you

    shahyana7@gmail.com

    ReplyDelete
  107. hai sis tema pink, oren, peach mmg cntik gilerr sy nnti mmg nk buat tema mcm ni nnti kaler yg soft je hehe lemah je tngok gmbar2 ni rse nk curi idea

    ReplyDelete
  108. mntk quotation nk gune sbg guideline la.. aboy_lindo@yahoo.com

    ReplyDelete
  109. Boleh minta quotation juga x ?
    effy1410_punkd@yahoo.co.uk
    Thank you

    ReplyDelete
  110. Bijak sis planning..
    Bleh email kat I jgk ke?
    iamlegend1704@gmail.com
    Thanks =)

    ReplyDelete
  111. Bijak sis planning..
    Bleh email kat I jgk ke?
    iamlegend1704@gmail.com
    Thanks =)

    ReplyDelete
  112. Assalamualaikum sis...
    Boleh email kat saya athierahs@gmail.com.
    Thanks you

    ReplyDelete
  113. Assalamualaikum sis...
    Boleh email kat saya athierahs@gmail.com.
    Thanks you

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...