04 September 2014

3 FREEBIE: Bill Payment Checklist

Hi Assalamualaikum!

Sekarang ni tengah rajin buat banyak Printables. Sejak - sejak ada Personal Planner sendiri ni, memang kerja aku asik buat printables jela. Niat nak buat tu memang ada, tapi sebab tak berapa nak kreatif, jadi hasil dia memang tak sama dengan apa yang diimpikan.  Tapi boleh la kan daripada tak ada.

Sekarang ni dah September, insyaAllah sebelum tahun depan dan boleh pindah masuk rumah baru sendiri. Rumah sendiri ni yang aku suka ni, tak sabar nak decorate macam-macam. Dah alang-alang nak masuk rumah ni aku dah siap pun buat Home Management Binder. Yang ni nanti aku reveal, sebab banyak printables dah siap tapi belum print lagi. Yang penting bajet murah je sebab recycle je bahan-bahan yang ada.

So hari ni aku nak bagi printable percuma! Dengar tak orang-orang kampung, percuma ni. Bill payment checklist ni fungsi dia nak memudahkan orang-orang OCD dan spesis yang berdekatan macam aku ni untuk keep track semua bil-bil yang kita dah bayar. Juga sebagai reminder senang nak cek bil apa yang belum bayar. Tak ada la nanti terlupa nak bayar bil Astro, tau-tau je dah kena potong. Sadis.


Format file ni ialah A4 size (borderless). Waktu nak print tu pilih la format ni so nanti cantik je hasil dia tak ada border putih kat tepi. Just ngam-ngam je saiz dia. Tapi kalau korang nak print saiz lain pun boleh. Ikut pilihan masing-masing.

Link untuk download:


Okay selamat berhujung minggu! (untuk Johor, Terengganu dan Kelantan) hihi.

Bye!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...